Fíkoviny

Vaše okno do světa celebrit

Manželka Bruce Willise žádá paparazzi o prostor po jeho diagnóze demence

Datum: 6. 3. 2023

Loňské ukončení kariéry hollywoodské hvězdy Bruce Willise bylo pro mnoho fanoušků šokem. Sedmašedesátiletý herec trpí demencí, jak uvádí server Insider. Nyní se objevily první fotografie herce od stanovení diagnózy – a jeho manželka Emma se obrací na paparazzi s naléhavou prosbou.

V různých médiích byly poprvé zveřejněny fotografie Bruce Willise po jeho diagnóze demence. Nyní se ho jeho manželka Emma Heming-Willisová snaží před veřejností chránit. Ve videu na své stránce na Instagramu nachází jasná slova a obrací se na paparazzi. Ačkoli 44letá herečka práci fotografů chápe, apeluje na všechny, aby ho na veřejnosti neobtěžovali. „Dejte mu prosím prostor a nevolejte na něj, jak se mu daří,“ řekla Emma.

Ve videu modelka vypráví o incidentu, kdy byl Bruce s přáteli na kávě. Říká, že jeho přátelé hvězdu chránili před davem, ale že křičící fotografové jejímu manželovi v takové situaci nepomáhají. Z tohoto důvodu žádá média, aby respektovala soukromí její i jejího manžela.

Rodina stojí za brucem willisem

„Smrtonosná past“, „Pulp Fiction“ nebo „Armageddon“ – Bruce Willis byl slavnou hollywoodskou akční hvězdou. Proto byl pro fanoušky i kolegy šok, když herec před rokem oznámil konec své filmové kariéry z důvodu nemoci. Sedmašedesátiletému Willisovi byla diagnostikována afázie, která zhoršuje jeho kognitivní schopnosti, stálo tehdy v prohlášení jeho rodiny. Pak přišla další šokující zpráva – Willis trpěl demencí.

Nemoc nadále postupuje

„Od jara 2022, kdy jsme Bruceovi oznámili diagnózu afázie, jeho nemoc postupuje. Nyní máme přesnější diagnózu – frontotemporální demence,“ stojí v prohlášení rodiny. „I když je to bolestné, je to úleva, že máme konečně jasnou diagnózu.“

Při tomto onemocnění dochází nejprve k rozpadu nervových buněk v čelní a spánkové oblasti mozku (frontotemporální laloky). U mnoha nemocných je to zpočátku patrné tím, že působí apaticky a podrážděně. Později dochází ke zhoršení paměti.

Podle rodiny Willisových je frontotemporální demence „krutá“ nemoc, o které mnoho lidí neví, ale která může postihnout kohokoli. Jedná se o nejčastější formu demence u lidí mladších 60 let a neexistuje na ni žádná léčba.

Kolegové a fanoušci vyjádřili soustrast ve zprávách na Instagramu, včetně hvězd jako Melanie Griffith, Paris Hilton, Rita Wilson a Selma Blair, která trpí roztroušenou sklerózou. „Soustrast vyjádřil také herec Aaron Paul ze seriálu Perníkový táta.

Zdroj: insider.com, redakce

Napsat komentář